Dessert

Hangop

Hangop met vanille en vers fruit
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Nagerecht
Porties 4

Ingredi├źnten
  

  • 1 pak yoghurt
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • 1 vanillepeul
  • vers fruit naar wens zoals aardbeien en bramen.

Instructies
 

  • Keukenbenodigdheden:
    Mixer,Mengkom,Zeef,Schone Theedoek.
    Leg de zeef met daarin een schone theedoek in een mengkom.
    Giet de yoghurt in de theedoek en zet dit een nacht in de koelkast.
    Schep de hangop in een schone kom en mix deze los met een mixer.
    Giet de slagroom in een andere kom, voeg de vanillesuiker er aan toe en klop dit tot een luchtige massa. spatel dit door de hangop.
    Snijd de vanillepeul door midden en schraap het merg eruit, voeg dit toe aan de hangop met slagroom en schep goed door elkaar.
    Schep alles in een spuitzak en leg even weg in de koelkast.
    Was ondertussen het vers fruit en snijd in stukjes.
    Maak de potjes op naar wens.
    Ik begon met een laagje vers fruit, daarom spoot ik de hangop met daarop weer vers fruit en ik ging door tot het potje vol zat.
    Varieer vooral met wat jij zelf lekker vind denk ook aan:
    gehakte nootjes, stukjes chocolade, gebroken stukjes koek, kleine snoepjes, jam.