Eiersalade

Eiersalade
Lekkere salade op brood, en bij de borrel met toastjes.
Equipment
- Kleine steelpan.
- Schone mengkom
- aardappelschilmesje
- optioneel: Eiersnijder
- fijne rasp
Ingrediënten
- 3 Eieren
- 2 cocktail augurkjes
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- peper en zout naar smaak
- 1 theelepel kerriepoeder Ik gebruik kerrie madras
- snufje cayennepeper
- snufje paprikapoeder
- handje geraspte kaas Het liefst oude of belegen kaas, dat geeft meer smaak.
Instructies
- Kook de eieren in 9 á 10 minuten hard.
- Giet deze af, en laat de eieren schrikken met koud water en laat staan met wat ijsblokjes.Zo kun je ze straks makkelijk pellen.
- Snij ondertussen de cocktail augurkjes fijn, en doe ze in de mengkom samen met de yoghurt, mayonaise en kruiden.
- Rasp de oude kaas met een fijne rasp en voeg dit toe.
- Pel de eieren, en snijd in kleine stukjes, het mag best grof zijn zo zie je de structuur nog terug.Of gebruik een eiersnijder.
- Roer dit goed door elkaar, proef. en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Geniet ervan!
Notities
Ik maak dit recept vaak dubbel omdat we er in het weekend graag mee borrelen,
En het is meteen een lekker broodbeleg wat zeker 4 dagen goed blijft.
Al haalt dat het hier nooit 😉