Eiersalade

Eiersalade

Lekkere salade op brood, en bij de borrel met toastjes.
Gang Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Nederlands

Equipment

  • Kleine steelpan.
  • Schone mengkom
  • aardappelschilmesje
  • optioneel: Eiersnijder
  • fijne rasp

Ingrediënten
  

  • 3 Eieren
  • 2 cocktail augurkjes
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel kerriepoeder Ik gebruik kerrie madras
  • snufje cayennepeper
  • snufje paprikapoeder
  • handje geraspte kaas Het liefst oude of belegen kaas, dat geeft meer smaak.

Instructies
 

  • Kook de eieren in 9 á 10 minuten hard.
  • Giet deze af, en laat de eieren schrikken met koud water en laat staan met wat ijsblokjes.
    Zo kun je ze straks makkelijk pellen.
  • Snij ondertussen de cocktail augurkjes fijn, en doe ze in de mengkom samen met de yoghurt, mayonaise en kruiden.
  • Rasp de oude kaas met een fijne rasp en voeg dit toe.
  • Pel de eieren, en snijd in kleine stukjes, het mag best grof zijn zo zie je de structuur nog terug.
    Of gebruik een eiersnijder.
  • Roer dit goed door elkaar, proef. en voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Geniet ervan!

Notities

Ik maak dit recept vaak dubbel omdat we er in het weekend graag mee borrelen,
En het is meteen een lekker broodbeleg wat zeker 4 dagen goed blijft.
Al haalt dat het hier nooit 😉