Taarten

Aardbeientaart

Franse aardbeientaart

Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 30 min
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 10
calorieën 560 kcal

Ingrediënten
  

  • 155 gram roomboter in blokjes
  • 250 gram tarwebloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 2 el vanillesuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 375 gram mascarpone bakje á 250 gram
  • 3 el vloeibare honing
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 gram verse aardbeien
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 el kraanwater

Instructies
 

  • Kneed van de bloem boter suiker en het ei een samenhangend deeg in de keukenmachine.
    Rol het uit tot een lap van circa 30 centimeter. Vet een ovenschaal in met boter, en verdeel het deeg over de bodem en randen. druk dit goed aan, en prik met een vork gaten in de bodem. Bak in het middel van oven, in ca. 30 minuten lichtbruin en gaar. laat in de vorm goed afkoelen
  • Roer met een vork de mascarpone los in een kom en meng de honing erdoor. Verdeel het
    mascarponemengsel over de taartbodem. Week de gelatine 5 min. in koud water.
  • Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Leg de aardbeien dakpansgewijs op het mascarponemengsel in de vorm. Begin bij de korst en werk naar binnen.
  • Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat smelten, knijp de gelatine uit en voeg toe. bestrijk de aardbeien met het suikerwater. dek de taart af, en laat minimaal 30 min. opstijven en serveer direct.
    Smakelijk!

Notities

Ik was niet tevreden over het deeg, het rolde niet goed uit brak aan alle kanten en was te zacht.
Ik zou meer bloem en water toevoegen.
De smaak was fantastisch en vooral lekker fris.
Bronvermelding:
 https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2633588/franse-aardbeientaart